На Львівщині перевірили якість річкової води

Якість поверхневих вод перевіряли на 23-х об’єктах.

25.09.2024
На Львівщині перевірили якість річкової води
Фото умовне

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну у серпні зробили моніторинг якості поверхневих вод в межах української частини басейну р. Вісли. Це 17 об’єктів суббасейну Західного Бугу та 6 в межах суббасейну Сяну.

Перевіряли наявність у воді різних фізико-хімічних та хімічних показників, в тому числі важких металів, пестицидів, медикаментів тощо.

У серпні найнижчу якість води зафіксували:

  • у р.Полтва – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, пестицидів;
  • у р.Західний Буг нижче гирла р. Полтва – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин і пестицидів;
  • у р.Свиня (нижче м. Жовква) – за вмістом органічних й біогенних речовин, поліароматичних вуглеводнів;
  • у р.Марунька (нижче м. Винники) – за вмістом органічних і біогенних речовин, летких вуглеводнів;
  • у р.Малехівка (с. Малехів) – за вмістом органічних речовин.

До слова, найкраща якість води спостерігалася у р. Завадівка (с. Грушів). Порівняно з попереднім звітним періодом покращилася якість води в р. Полтва, у р. Західний Буг нижче гирла р. Полтва (м. Буськ, м. Кам’янка-Бузька, с. Старий Добротвір), р. Золочівка, р. Малехівка, р. Яричівка.

За цей період погіршилася якість води у р. Свиня, р. Мощанка, р. Вишня (на прикордонній ділянці) і в р. Шкло.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.