На Львівщині мисливці розпочали відстріл хижаків

З 8 до 31 грудня на території Львівщини триває санітарний відстріл хижаків. Його розпочали попри заборону під час воєнного стану.

11.12.2023
На Львівщині мисливці розпочали відстріл хижаків

Про це повідомляє Львівська районна державна адміністрація.

«В угіддях Жовківської, Перемишлянської та Комарнівської громад буде проводитися відстріл вовків, лисиць, бродячих собак і котів , сірих ворон в мисливських угіддях Львівської обласної організації товариства мисливців та рибалок. Відстріл хижаків буде проводитись спеціально створеними бригадами з числа досвідчених мисливців», – йдеться у повідомленні.

До слова, в Україні впродовж останніх двох років збільшилася чисельність хижаків, зокрема, здичавілих собак та лисиць. Така популяція загрожує поширенням смертоносних інфекцій: сказу, африканської чуми свиней (АЧС), лептоспірозу тощо.

10 листопада 2023 року Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України встановило ліміти використання диких парнокопитних і норми відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.