На Львівщині московський піп перешкоджав похорону загиблого Героя

14 жовтня Куликівська територіальна громада зустріла та провела в останню путь українського захисника – 31-річного Михайла Шарпила. Воїн помер 10 жовтня 2024 року у місті Дніпро.

15.10.2024
На Львівщині московський піп перешкоджав похорону загиблого Героя

Тіло бійця привезли в рідне село Віднів Львівського району. Провести воїна в останню путь зібралося багато людей.

Чин поховання проводили у церкві Різдва Пресвятої Богородиці, яка колись належала УПЦ (МП). Раніше її закрила місцева територіальна громада, однак на прохання родичів Героя, храм відкрили. Утім між людьми, які прийшли попрощатись з воїном, та прибічниками московського патріархату, виник конфлікт.

Місцевий священик УПЦ (МП) Фарат Григорій відмовився відслужити службу разом з капеланами та закрився у вівтарі.

 

Московський батюшка та його прихильники вчинили скандал на похороні воїна, не хотіли відкрити царські ворота перед загиблим захисником та перешкоджали священникам інших конфесій провести чин поховання.

Після закінчення похорону, піп та його місцева парафія відмовились виходити з храму, щоб громада знову не закрила храм.

Варто зазначити, що більша частина парафії Різдва Пресвятої Богородиці у селі Віднів залишається вірною УПЦ (МП).

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.