На Харківщині деокуповано 454 населені пункти

Під час контрнаступу Сили оборони України звільнили у Харківській області 454 населені пункти. Наразі там проводяться ремонтні роботи, доставляється гуманітарка та поступово поновлюють роботу державні об’єкти.

27.09.2022
На Харківщині деокуповано 454 населені пункти
Фото з відкритих джерел

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Наразі на деокупованих землях Харківщини відновили свою роботу:

  • 14 відділень поліції;
  • 90 закладів освіти (там розпочали онлайн-навчання);
  • 78 фельдшерських пунктів;
  • 23 органи місцевого самоврядування;
  • 10 відділень «Укрпошти»;
  • 6 веж мобільного зв’язку;
  • 27 об’єктів газопостачання;
  • 23 об’єкти електропостачання.

У Балаклії відновлено електропостачання для понад 11 тисяч споживачів, або 77% жителів міста. Найближчим часом відновлення живлення обіцяють у лікарні, поліклініці, центральній котельні, школах, очисних спорудах та водозаборі.

Там, де поки що електропостачання немає, створюється резервний запас обладнання та палива для альтернативних джерел енергії. Також для місцевих жителів закупають засоби індивідуального обігріву.

У Балаклії обіцяють найближчим часом встановити нові термінали та банкомати «ПриватБанку», у селищі Золочів готується відкриття відділення банків.

Також вдалося домовитися про обслуговування карток за допомогою виїздних терміналів — це дасть можливість провести платежі та отримати готівку. Тимошенко повідомив, що зараз також проводиться робота, щоб готівку можна було отримати на касах місцевих аптек та супермаркетів.

Одразу після звільнення майже всієї території області туди налагодили постачання гуманітарки. За даними ОП, туди доставили вже понад 400 тонн гуманітарної допомоги.

Окрім того, в області вже запущено приміські поїзди сполученням Харків-Балаклія-Харків, Харків-Дергачі-Харків та Харків-Чугуїв-Харків. На Харківщині зруйновано чимало мостів, тому там встановлюють тимчасові переправи.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.