На Буковині вщент згорів храм УПЦ МП

Поліція вже затримала підозрюваного у підпалі церкви.

24.04.2023
На Буковині вщент згорів храм УПЦ МП
Фото: поліція Чернівецької області

У ніч на 24 квітня у селі Мілієво Чернівецької області горів храм Іова Почаївського УПЦ МП, повідомляє поліція Чернівецької області.

За даними правоохоронців, причиною пожежі був підпал. Горів також магазин у цьому ж селі. Поліція вже встановила та затримала палія. Ним виявився 34-річний мешканець сусіднього села.

Про пожежу також повідомили у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ.

“Цієї ночі спалили один з найкрасивіших храмів Вижницького району, храм Іова Почаївського в селі Мілієве, що на Буковині. Підпалили храм цієї ночі – професійно, без шансів на порятунок”, – йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна) та встановлюють мотиви злочину. За скоєне буковинцю загрожує до трьох років позбавлення волі.

Зазначимо, у селі Мілієве громада церкви Параскеви Сербської ще кілька років тому перейшла до ПЦУ. Після цього в селі 2014 році за кошти спонсора збудували церкву УПЦ МП Іова Почаївського.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.