Міжнародна федерація журналістів призупинила членство росіян в організації

Призупинення членства – це максимальна санкція, яку Міжнародна федерація журналістів може застосувати щодо своїх членів через порушення свого статуту.

22.02.2023
Міжнародна федерація журналістів призупинила членство росіян в організації

Виконавчий комітет Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) проголосував за зупинення членства Спілки журналістів росії. МФЖ опублікувала заяву, в якій повідомила про зупинення членства Спілки журналістів росії в організації за створення відділень на тимчасово окупованих територіях України.

Президент МФЖ Домінік Прадалі зазначив, що “МФЖ – організація, заснована на міжнародній солідарності, принципах співпраці між профспілками-членами та дотриманні прав усіх журналістів”, а створення Спілкою журналістів росії чотирьох відділень на тимчасово окупованих росією територіях України “явно підірвали цю солідарність і посіяли розбіжності між братніми спілками”.

За словами голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, призупинення членства росіян в МФЖ означає, що російських пропагандистів “фактично вигнали з журналістського світового кола”.

“Поновити права росіян хіба зможе Конгрес МФЖ у 2026 році. Але очевидно, що цього не станеться”, — написав Томіленко.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.