Мешканцю Закарпаття, який допомагав ухилянтам втекти за кордон, дали 7 років тюрми

Рахівський районний суд Закарпатської області визнав громадянина винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон.

05.05.2023
Мешканцю Закарпаття, який допомагав ухилянтам втекти за кордон, дали 7 років тюрми

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 2 травня.

2 серпня 2022 року, близько 5-ї години ранку чоловік перевіз чотирьох чоловіків із села Середнє Водяне Тячівського району до узбіччя дороги в селі Луг Рахівського району, поблизу прикордонного знаку. Троє пасажирів передали йому по 100 доларів, а четвертий пообіцяв заплатити пізніше надати 200 доларів.

Злочин викрили прикордонники, увагу яких привернув звук закриття дверей автомобіля. Вони бачили, як обвинувачених рукою показував своїм пасажирам у сторону державного кордону і пояснював куди іти. Після цього, його прикордонник зробив постріл угору й осіб було затримано.

«Клієнтами» обвинуваченого виявились чоловіки 30-35 років. Усі їх речі були у поліетиленових пакетах, а документи у файлах. Надалі вони всі дали показання у суді й підтвердили версію обвинувачення. 

Двох із них з цим водієм звів вітчим, який проживає у Румунії. Інші домовлялися з обвинуваченим окремо. Їм сказали, що кордон вони перейдуть через річку. 

Водій вину не визнавав і переконував суд, що просто працював як таксист без ліцензії. Дядько попросив відвезти його чотирьох чоловіків у місто Рахів. Але по дорозі вони передумали і він привіз їх до кордону. Обвинувачений плутався у свідченнях, кажучи, що, виходячи з машини, пасажири самі поклали йому гроші чи то на сидіння, чи то на підлокітник, а він не знав скільки там.

Суд визнав вину доведеною і призначив 7 років тюремного покарання з конфіскацією майна.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.