Мешканцю Львівщини з ускладненням після коронавірусу пересадили серце

Внаслідок коронавірусу в мешканця Львівщини виникло ускладнення — запалення серцевого м’яза та втрата функції шлуночка серця. Команда медиків зі Львова та Мукачева пересадила чоловіку серце.

16.08.2024
Мешканцю Львівщини з ускладненням після коронавірусу пересадили серце

Про це повідомляє Лікарня Святого Мартина.

Донором для жителя Львівщини став 43-річний житель Мукачева, якого госпіталізували з обширним інсультом головного мозку. Попри зусилля медиків через супутні захворювання врятувати чоловіка не вдалось. Після констатації смерті мозку родичі дали згоду на посмертне донорство. Медики здійснили забір серця, печінки та нирок. Органи пересадили чотирьом пацієнтам.

“Це дало змогу врятувати чотири життя. За 8 місяців в лікарні було проведено сім діагностик смерті мозку і тільки ця сьома — це ті родичі, які надали згоду”, — зазначив лікар-трансплантолог Євген Гардубей.

Серце пересадили 57-річному мешканцю Львівщини. Внаслідок коронавірусу в пацієнта виникло ускладнення — запалення серцевого м’яза та втрата функції лівого шлуночка.

Операцію виконали фахівці Першого ТМО Львова та лікарні святого Мартина. Вона пройшла успішно. Через 5 годин після трансплантації мешканця Львівщини реанімобілем в супроводі реаніматологів та кардіохірурга транспортували до Львова.

“У пацієнта в той же день народився внук. Перші слова, які пацієнт сказав своїй доньці, що він вже прооперований, у нього нове серце, а донька йому сказала, що у нього народився онук у цей же день, коли йому робили операцію. Тобто пацієнт отримав два нові життя у цей день”, — зазначив Гардубей.

Інші органи — печінку і дві нирки у спеціальних боксах доправили у Львів. Фахівці виконали пересадки ще трьом людям.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.