Мешканцям Львівщини рекомендують вносити відомості про нерухоме майно у Держреєстр речових прав

Шахраї можуть скористатися відсутністю ваших даних в Державному реєстрі речових прав.

06.08.2024
Мешканцям Львівщини рекомендують вносити відомості про нерухоме майно у Держреєстр речових прав

Прикрий випадок трапився з пані Аллою, яка через схему шахраїв змушена судитися за власну земельну ділянку з теперішнім так званим господарем, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Земельна ділянка перейшла мені у спадок від батька. Через сімейні обставини я не відвідувала її декілька років, аж тут, приїхавши я побачила, що на ній уже збудований чужий будинок. Теперішній власник цієї будівлі, сказав, що він придбав земельну ділянку у власника. Оскільки власниця я, для мене це було незрозуміло. Я звернулася в поліцію, мені відписали, що недостатньо, що хтось на моїй ділянці побудувався, це не є привід до кримінальної справи. Після того я звернулася до адвокатів, була відкрита кримінальна справа», – розповіла постраждала від схеми шахраїв Алла Іванина.

Вже понад рік разом з адвокатами Алла намагається відновити свої права на землю та покарати винних у цій ситуації. Адвокати кажуть, що не важливо, скільки було покупців цієї ділянки, згідно з чинним законодавством, ця земельна ділянка підлягає поверненню первинному власнику.

Є два способи подати інформацію у реєстр: через «Дію» та ЦНАПи або безпосередньо в нотаріуса.

“Внесення даних у реєстр також полегшить отримання компенсації від держави за зруйноване житло внаслідок російської агресії. Внесення даних до Державного реєстру речових прав гарантує вашу юридичну безпеку і позбавить зайвих хвилювань через майно”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.