Мешканців Львівщини навчатимуть основ національного спротиву

В рамках меморандуму між обласним центром спротиву та добровольчим формуванням територіальної громади №2, за підтримки бізнесу, відбулися навчальні курси, слухачі яких змогли засвоїти принципи роботи з протитанковим комплексом малої дальності NLAW.

18.03.2024
Мешканців Львівщини навчатимуть основ національного спротиву

Фахівці бойової справи пояснили, як безпечно користуватися ракетною установкою, як тримати й прицілюватись, як запускати ракету у ворога, повідомляє пресслужба Львівської обласноїй ради.

“Сьогодні інструктори ДФТГ пояснюють, як користуватися NLAW. Це засоби ураження, які у разі необхідності можуть стримати військову техніку ворога. Плануємо ці навчання масштабувати і у інші громади Львівської області”, – зазначив керівник Львівського обласного центру підготовки населення до національного спротиву Ярослав Мандрук.

На курсах вчитимуть також тактичної підготовки й медицини, навичок виживання і користування різною зброєю.

“Добровольчі формування територіальної громади стали однією зі складових оборони країни. Маючи досвід з 2014 року, на базі ДФТГ ми створили центр, в якому навчають чинити ефективний опір військам противника. У нас працює близько 40 інструкторів різних напрямків. З допомогою цієї інтерактивної системи ми навчаємо користуватися NLAW і Javelin. Пройшовши навчання можна зрозуміти, як користуватися ракетним комплексом. Багато наших випускників, які служать тепер у ЗСУ, НГУ і ТРО, дякують нам за школу, з якої вони починали. Основний акцент ми робимо на навчанні. Ми уклали меморандум про співпрацю з комунальним закладом Львівської обласної ради. Будемо починати більш масштабну підготовку населення згідно Закону про національний спротив”, – зазначив командир добровольчого формування територіальної громади №2 Валентин Середюк.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.