Мешканці Львова виступили проти “наливайки” в Стрийському парку

У соціальних мережах шириться кампанія проти діяльності у верхній частині Стрийського парку, неподалік дитячої залізниці та корпусів Українського католицького університету, кафе мережі «П’яна вишня».

08.05.2023
Мешканці Львова виступили проти “наливайки” в Стрийському парку

Люди обурюються: тут щодня гуляють мами з дітьми, студенти УКУ та політехніки, а поруч планують наливати і розпивати алкоголь, пише Leopolis.news.

Громадська активістка Соломія Козак написала на своїй сторінці у фейсбуці пост з обуренням щодо цієї ситуації:

«Відколи це парк – публічне місце – став можливим для використання торговими точками з алкоголем?

Стаття 178 КУ про адміністративні правопорушення встановила обмеження щодо вживання алкоголю. Так, заборонено розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях, в тому числі і в ПАРКАХ!

То чому це виняток, пане Андрій Садовий ??

Батьки та діти, головні відвідувачі цього парку, є проти даного бізнесу.

І ми захищені законом.

Що на це скажете ви??».

Під цим постом за кілька годин назбиралось вже сотні вподобайок, десятки постів і поширень цього допису. Практично усі дописувачі не підтримують ідеї продажу алкоголю в парку на відкритому просторі.

Нагадаємо, що управління комунальної власності Львівської міської ради восени минулого року виставило на аукціон з оренди будівлю ротонди у Стрийському парку для облаштування тут кафе або магазину. Термін оренди – 5 років.

Під час торгів вартість оренди зросла у сімнадцять разів і становить 165 тисяч 101 гривню на місяць. Орендарем ротонди є компанія Холдинг емоцій «!Фест».

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.