Мешканець Львівщини через суд скасував заборону на виїзд за кордон

Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправною заборону на виїзд за кордон звільненому від мобілізації мешканцю Львівщини, який був внесений у систему «Шлях» та мав доставити вантаж до Польщі.

17.09.2024
Мешканець Львівщини через суд скасував заборону на виїзд за кордон

До суду звернувся чоловік, якому у лютому цього року відмовили у перетині кордону через пункт пропуску в Смільниця, що на кордоні з Польщею. Водій буса Iveco Daily їхав зі Львова у Польщу, куди мав доставити вантаж. У матеріалах справи вказано, що він звільнений від мобілізації, внесений у систему «Шлях» та мав при собі необхідні документи, зокрема на вантаж, повідомляє Zaxid.net.

Прикордонники відмовили позивачу у перетині кордону, офіційна причина – «відсутність документів, що підтверджують підстави для виїзду за кордон». Мешканець Львівщини вважає відмову прикордонників протиправною та звернувся до суду, щоб її скасувати.

Справу розглянув суддя Назар Костецький, який дослідив матеріали та аргументи сторін у цій справі. Суддя зазначив, що у відзиві на позовну заяву представник прикордонного загону не надав інформацію про те, які ще документи потрібні були позивачу для перетину в умовах воєнного стану. Суддя визнав протиправною та скасував рішення прикордонника про відмову у перетині кордону.

Рішення суду ще можна оскаржити.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.