Мер Дубна має заплатити штраф за те, що приховав інформацію про зарплату

Посадовець має сплатити державі 595 гривень штрафу.

29.09.2022
Мер Дубна має заплатити штраф за те, що приховав інформацію про зарплату
Василь Антонюк

Як повідомив головний редактор видання “Четверта влада” Володимир Торбіч, суд визнав винним мера міста Дубно, що на Рівненщині, Василя Антонюка в необґрунтованому обмеженні доступу до інформації.

Міський голова відмовився надати інформацію про свою зарплату та зарплати своїх заступників на запит журналістів згаданого видання. Тепер посадовець має сплатити державі 595 гривень штрафу, а також 496 гривень судового збіру. “Хіба надумає подавати апеляцію і ще витратитися на додатковий судовий збір”, – додав журналіст.

“Вина міського голови Дубенської міської ради, який не надав інформацію потерпілій ні безпосередньо на запит, ні повторно після роз’яснень відповідних положень законодавства Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, суду доведена”, – йдеться в матеріалах справи № 559/2206/22.

Він подякував адвокату Євгену Воробйову та ГО “Платформа прав людини” за допомогу в складанні відповідної скарги Уповноваженому з прав людини .

“Зазвичай посадовці користуються завантаженістю судів й іншою бюрократією та технічно затягують справу щоб минув тримісячний термін притягнення, як зробив це міський голова Здолбунова Владислав Сухляк і мабуть дуже цим пишається, що правопорушник, але уникнув покарання. Пане Владиславе, не надійтеся, що ми відступимо. Правопорушники – це наша робота”, – додав Володимир Торбіч.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.