Медики зі США спільно з колегами зі Львова прооперували понад 30 українців

Американські спеціалісти спільно з медиками центру “Незламні” виконали пластичні та реконструктивні операції 32 українцям.

20.11.2023
Медики зі США спільно з колегами зі Львова прооперували понад 30 українців

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Підготовка до місії тривала три місяці. За цей час медики провели консультації та обстеження пацієнтів, яких відібрали для операцій, склали індивідуальний план їхнього лікування з 3D-моделюванням та реконструкцією

“Ця місія поки що для нас була найважча, бо ми обрали одразу 8 складних пацієнтів і провели для них унікальні реконструктивні операції, де ми пересаджуємо кістку з ноги на обличчя, щоб відновити втрачену щелепу. Під час першої місії ми зробили дві таких операції, під час другої — чотири, а нині — це цілих 8”, — каже організаторка місії та отоларингологиня Іванна Небор.

Лікарі оперували безперервно п’ять днів поспіль, починаючи з сьомої ранку. Працювали одразу в чотирьох операційних декількома командами.

“Я задоволений, бо це був надзвичайно корисний досвід як для пацієнтів, так і для лікарів. Американські колеги поділилися з нами своїм досвідом в мікрохірургії, а ми в свою чергу передали їм свій досвід оперування мінно-вибухових травм обличчя. Надалі ми плануємо самотужки робити такі операції” — говорить щелепно-лицевий хірург центру “Незламні” Олег Ковтуняк.

Наступного разу хірурги планують приїхати навесні. Зокрема, вже обрали кількох пацієнтів для наступних операцій.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.