Медики врятували львівську тренерку, в якої відмерла частина тонкого кишківника

71-річна львів’янка Наталія Михайленко – майстриня спорту міжнародного класу зі стрільби з лука та діюча тренерка. Під час чергових змагань, на початку червня, жінці стало зле.

02.07.2024
Медики врятували львівську тренерку, в якої відмерла частина тонкого кишківника

Як повідомляє Перше медичне об’єднання Львова, жінку нудило, болів живіт, а в голові паморочилось. Уже вдома вона прийняла знеболювальне, але легше не стало. Тож пані Наталія викликала швидку.

До лікарні жінку привезли у важкому стані. Медики виявили у пацієнтки вкрай небезпечне для життя захворювання – гострий мезентеріальний тромбоз.

Тромб перекрив кровопостачання кишківника, що і призвело до стрімкого розвитку некрозу.

Пані Наталію негайно забрали в операційну. Під час втручання хірурги виявили, що відмерло вже ⅔ тонкого кишківника. Тож виконали резекцію, тобто видалили всю уражену некрозом ділянку. А потому сформували стому – вивели кишку назовні через штучний отвір у черевній порожнині.

Через 2 дні пацієнтці провели повторне хірургічне втручання із реконструкції шлунково-кишкового тракту шляхом накладання анастомозу. Лікарі забрали ентеростому та з’єднали вцілілі частини органу. Обидві операції минули добре.

За 3 тижні інтенсивного лікування жінки в хірургічному стаціонарі лікарі вже впевнено можуть говорити, що їм вдалося врятувати її життя.

“Я щасливий, що пані Наталія перенесла оперативні втручання без будь-яких ускладнень. Вона гарно відновлюється і виписується з нашої клініки із посмішкою та планами на майбутнє: виховати для України нового чемпіона. Це великий успіх для нашої команди”, – каже хірург Богдан Ліщук.

Післяопераційна реабілітація триватиме близько 2-3 місяців, після чого пані Наталія зможе повернутися до звичного життя та тренерської роботи.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.