Медики у Львові видалили пухлину з вуха 17-річної дівчини

Юля із Вінницької області. Дівчину турбували сильні болі у вусі. Місцеві лікарі сказали, що причина в аденоїдах і їх треба видалити.

28.05.2024
Медики у Львові видалили пухлину з вуха 17-річної дівчини

Як повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”, за півроку опісля видалення аденоїдів Юлі не полегшало. Із вуха постійно витікав гній. Зʼявились болі, від яких дівчина рятувалася знеболювальними ліками. А ще дівчину турбувало головокружіння.

Пацієнтка звернулася до медиків у Львові.

Лікарі обстежили дитину та зʼясували, що у дівчинки холестеатома – утворення в вусі, яке росте, інфікується та руйнує кістку.

“Це епідермальний утвір, який може виникати в середньому вусі за барабанною перетинкою. Належить за своєю сутністю до доброякісних, але за перебігом – до злоякісних, оскільки загрожує життю пацієнта. Хвороба може бути вродженою, а також може виникати внаслідок рецидивуючих, секреторних або хронічних середніх отитів. Холестеатома постійно росте і може проникнути в порожнину черепа, спричинивши загрозливі для життя ускладнення”, – йдеться у повідомленні.

Лікарі прооперували Юлю. Холестеатома була за розміром 5х7х2 см.

17-річну дівчину виписали. У подальшому вона буде під спостереженням медиків.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.