Медики у Львові врятували немовля від рідкісного запалення кісток

Сімʼя із Бродів Львівської області. На першому місяці життя Тея перебувала у лікарні через сепсис – нагноєння крові.

30.05.2024
Медики у Львові врятували немовля від рідкісного запалення кісток

Як повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”, в процесі лікування у дитини зʼявились ознаки артриту лівого плечового суглоба. Відтак, медики  діагностували гострий гематогенний остеомієліт лівої плечової кістки та гнійний артрит плечового суглобу.

Остеомієліт – це гнійно-запальне захворювання кісток з ураженням всіх її елементів. У цьому випадку до ураження кістки доєдналось нагноєння поряд розташованого суглобу.

Медики провели оперативне втручання. Опісля дитина ще тривалий час отримувала антибактеріальну терапію. Операція, як і післяопераційний період, пройшли без ускладнень.

“Підібрати антибіотик було складно, адже виявили, що у Теї чутливість є лише до одного із видів антибіотиків”, – розповіла мама дитини.

“Така бактерія, яку мікробіологи ідентифікували у даної пацієнтки зустрічається у дітей дуже рідко. Це така інфекція, яка стійка до більшості антибіотиків і важко піддається лікуванню”, – наголосив дитячий хірург Кирил Лапшин.

Функція руки зараз поступово відновлюється. Після виписки дитина ще тривалий час буде під наглядом лікарів.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.