Медики у Львові врятували хлопця, який отримав опіки 42% тіла

Підліток отримав опіки, коли разом із другом виліз на вагон потяга. Приятель потерпілого загинув на місці.

12.03.2024
Медики у Львові врятували хлопця, який отримав опіки 42% тіла

Потерпілий отримав удар струмом потужністю 27 тис. вольт, повідомили LVIV.MEDIA у пресслужбі дитячої лікарні Святого Миколая.

17-річний Єгор Одарченко з Одещини отримав опіки, коли наприкінці жовтня разом із друзями вирішив скоротити шлях через вантажний парк залізниці. Там хлопець із приятелем вилізли на вагон потяга і отримали удар струмом потужністю 27 тис. вольт. Друг Єгора від отриманих травм помер на місці, а потерпілий втратив свідомість і прийшов до тями лише в реанімації одеської лікарні.

Єгор став першим пацієнтом, для порятунку якого використали нове опікове ліжко з власною системою вентиляції, контролем температури та вологості. За два тижні лікування рани пацієнта майже загоїлись.

“Втім 5% опіків поверхні шкіри хлопця були глибокими і все ж потребували оперативного втручання. Опікові хірурги видалили омертвілі тканини та пересадили на ці ділянки власну шкіру підлітка зі стегна”, — йдеться у повідомленні.

Вже за тиждень після операції стан хлопця значно покращився. Одразу після операції з ним почали займатись фізичні терапевти, щоб уникнути обмеження рухливості в суглобі. Також Єгору підібрали ортез, з допомогою якого хлопець зможе швидше відновити впевнену ходьбу. Надалі підлітку потрібна реабілітація, аби уникнути подальших ускладнень та виникнення рубців під час загоєння ран.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.