Медики у Львові врятували 84-річну жінку з судинною паталогією

Львів’янку Дарʼю Стьопіну вже довгий час турбували проблеми з серцем. Тож вона регулярно відвідувала лікарів. Стан жінки різко погіршився на початку вересня.

26.09.2024
Медики у Львові врятували 84-річну жінку з судинною паталогією

Як повідомляє Перше медичне об’єднання Львова, жінка раптово відчула різкий біль у животі, з’явилися нудота та блювота, серцебиття пришвидшилось, а в голові паморочилось.

Пані Дар’ю доправили до лікарні. Медики відразу провели КТ-обстеження та виявили гостру мезентеріальну ішемію. Пацієнтку треба було невідкладно оперувати.

Гостра мезентеріальна ішемія – це серйозна судинна патологія, за якої порушується кровопостачання кишківника. Зазвичай ця недуга призводить до відмирання органу та загибелі хворого. У пані Дар’ї мезентеріальний інфаркт був спричинений серцевою патологією. У неї утворився тромб, який перекрив верхню брижову артерію, що відповідає за надходження крові до судин кишківника.

Через високу загрозу життю пацієнтки, хірурги негайно прооперували її. Операція тривала 3 години та пройшла успішно.

«Завдяки тому, що жінка вчасно звернулася за допомогою, а ми правильно встановили діагноз – вдалося зберегти весь кишківник та повністю відновити його функцію. Вже на 7-й день після операції ми виписали пацієнтку та призначили їй оптимальну медикаментозну терапію», – розповів Станіслав Хомин, судинний хірург Лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.