Медики у Львові врятували 7-річного хлопчика, у якого була важка форма мастоїдиту

Отохірурги Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» вилікували 7-річного Олександра з Дрогобича, у якого була рідкісна і важка форма мастоїдиту – гнійне запалення соскоподібного відростка.

17.08.2023
Медики у Львові врятували 7-річного хлопчика, у якого була важка форма мастоїдиту

Про це повідомили у медзакладі.

Усе почалося із болю в горлі та поколювання у вусі. Противірусні препарати не допомагали. А за кілька днів до цих симптом додалася блювання і температура.

“Комп’ютерна томографія (КТ) підтвердила мастоїдит. У такому стані нас привезли до львівського “Охматдиту”. Він не міг, навіть, встати і постійно блював”, – розповіла Ольга – мама 7-річного Олександра.

«Гній зруйнував кістку над венозним синусом сигмовидним, проникнув у нього і дав емпієму синуса – це, коли синус заповнений гноєм. В цьому випадку було приблизно півтори мілілітри гною. Також вище місця емпієми і нижче нього був тромбоз. Якщо у таких випадках втручання провести невчасно – це може призвести до сепсису чи, навіть, летального наслідку. Бо такі ситуації дуже небезпечні, це “пів кроку до сепсису чи ще складніших гнійних ускладнень», − розповів керівник Клініки хірургії голови та шиї Федір Юрочко.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.