Медики у Львові пересадили печінку 42-річному чоловікові з цирозом

Олексію Селезньову родом з тимчасово окупованого міста Сіверськодонецьк, що на Луганщині. Майже все життя прожив у Дніпрі.

14.10.2024
Медики у Львові пересадили печінку 42-річному чоловікові з цирозом

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

З 18 років Олексій працював пожежником. Згодом піднявся по службі до керівної в ДСНС посади. А у 2014-му рятувальник доєднався до лав ЗСУ, де прослужив 6 років. Потому знову повернувся працювати в ДСНС.

Торік чоловік помітив, що почав надто втомлюватися, а його живіт збільшився і став твердий, неначе сильно накачаний футбольний м’яч. Дружина наполягла на поході до лікаря.

Медики виявили у рятувальника цироз – хронічне незворотнє прогресуюче ураження печінки. Зарадити Олексію могла лише трансплантація здорового органу.

Донор з’явився вже за місяць очікування. Ним стала 59-річна жінка, яка померла через крововилив у мозок.

“Її родина ухвалила важке рішення про посмертне донорство, чим подарувала шанс на життя відразу для кількох людей. Щиро дякуємо рідним за таку жертовність. Світла пам’ять донорці“, – йдеться у повідомленні.

Трансплантація донорської печінки Олексію минула добре.

На 20-ту добу він поїхав додому – до родини. Нині на нього чекає реабілітація та контрольні огляди.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.