Литва оголосить Світлану Лободу персоною нон ґрата

Співачку з України Світлану Лободу додадуть до списку небажаних осіб у Литві.

24.11.2022
Литва оголосить Світлану Лободу персоною нон ґрата

Про це заявила представниця міністра закордонних справ Литви Пауліна Левіцкіте, повідомляє TVNET.

“Після консультацій з українськими партнерами ми вносимо виконавицю до списку персон нон ґрата”, – повідомила вона.

Як заявив міністр культури Литви Симонас Кайріс, ця виконавиця є громадянкою України і зараз проживає в Латвії, тому, на відміну від виконавців із Росії, їй не заборонено в’їзд до країни автоматично.

“Оскільки йдеться про організатора приватних заходів, єдиний вихід – розглянути, чи не додати таку людину до списку небажаних осіб у Литві”, – сказав міністр.

Видання пише, що Лобода, як одна з найпопулярніших російських співачок, запланувала у Литві чотири концерти на кінець листопада та початок грудня.

Співачка вела активну концертну діяльність у Росії після окупації Росією Криму, а 2015 року також співала на концерті 9 травня. Кайріс сказав, що ця виконавиця викликає ризик з урахуванням її колишньої позиції щодо Росії.

“Тому що, якщо мати на увазі роль Литви в плані війни, розуміти значну частину українців, суспільство, природно, що це питання не може пройти якось тихо”, – сказав він, додавши, що рішення має бути ухвалено ще до концертів Лободи в Литві.

Водночас він наголосив, що виступи Лободи в Латвії скасували самі організатори деяких заходів, і закликав представників цього бізнесу в Литві взяти приклад з колег, якщо виникають сумніви щодо ставлення виконавців до російської агресії.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.