Львівський медуніверситет – серед лідерів вступної кампанії в Україні

Найбільшою популярністю серед вступників до ЛНМУ ім. Данила Галицького користується спеціальність «Медицина», «Стоматологія» та нова спеціальність «Терапія та реабілітація».

02.08.2024
Львівський медуніверситет – серед лідерів вступної кампанії в Україні

Як поінформувала Приймальна комісія Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, навчальний заклад залишається у числі лідерів щодо числа бажаючих здобувати тут професію медика, стоматолога, фармацевта чи реабілітолога.

4385 заяв обробила Приймальна комісія Університету і за цим показником ЛНМУ є другим серед медичних ЗВО України, поступаючись лише столичному Національному медуніверситету ім. О.О. Богомольця.

“Хоча загальна цифра поданих заяв до нашого Університету навіть трохи вища за минулорічну – у 2023 р. було 4278 –, проте результати кампанії суттєво різнитимуться. Слід зауважити, що через впровадження мінімального конкурсного балу 150 на усі спеціальності, крім «Терапії та реабілітації», значна кількість охочих навчатися була не допущена до участі у конкурсі. До прикладу, із 176 заяв на «Фармацію» було відмовлено 50 – це майже третина (28%)!” – йдеться у повідомленні.

Загалом по Україні у 2024 році майже на третину скоротилась кількість осіб, які подали заяви про вступ для здобуття вищої освіти на програмах бакалавра або медичного магістра.

Найбільшою популярністю серед вступників до ЛНМУ ім. Данила Галицького стабільно користується спеціальність «Медицина» – 2043 заяви, далі «Стоматологія» – 1051 та нова спеціальність «Терапія та реабілітація» – 765 заяв відповідно.

Вже третій рік поспіль Університет пропонує вступникам навчання медицині англійською мовою: “Хоч ця пропозиція є лише за кошти фізичних чи юридичних осіб, вона викликає інтерес в абітурієнтів – маємо на неї 68 заяв”.

В кабінетах вступників має змінитися статус заяви з «допущено до конкурсу» на «рекомендовано (бюджет)  до 5 серпня. Далі з 5 серпня до 18 години 8 серпня потрібно підтвердити вибір місця навчання та виконати вимоги до зарахування. Перелік необхідних для цього документів є на сторінці Приймальної комісії . До завершення вступної кампанії Приймальна комісія працюватиме без вихідних, відповідно до затвердженого графіка.

Зарахування на місця державного замовлення відбудеться 9 серпня, на навчання за кошти фізичних чи юридичних осіб – 16 серпня.

“Звертаємо увагу, що сьогодні, 1 серпня, розпочався прийом заяв від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня магістра за освітніми програмами «Протезування-ортезування» та «Менеджмент в охороні здоров`я» на основі дипломів бакалавра, магістра (спеціаліста). Подання заяв здійснюється онлайн через електронні кабінети і триватиме до 22 серпня. Перелік необхідних документів та умови вступу – на сторінці Приймальної комісії, – заначили у повідомленні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.