Львівський гросмейстер Адріан Михальчишин тренуватиме жіночу збірну Барбадосу на шаховій Олімпіаді

Цьогоріч турнір пройде у Будапешті з 10 по 23 вересня. Шахова Олімпіада — це командний турнір між збірними, що проходить під егідою ФІДЕ кожні два роки.

18.08.2024
Львівський гросмейстер Адріан Михальчишин тренуватиме жіночу збірну Барбадосу на шаховій Олімпіаді
Гросмейстер Адріан Михальчишин

Про це повідомив журналіст Олег Радик.

Легендарний гросмейстер зі Львова Адріан Михальчишин, який є одним з найкращих шахових наставників світу, тренуватиме жіночу збірну Барбадосу.

Острів розташований у Карибському морі на північ від Венесуели, а його площа становить 430 км².

До слова, прапор республіки – жовто-блакитного кольору, у центрі якого вписаний тризуб.

Олег Радик наголосив, що з початку повномасштабної збройної агресії Росії проти України Барбадос підтримав переважно всі ключові резолюції в рамках 11-ї позачергової сесії ГА ООН, зокрема, «Агресія проти України» (02.03.2022), «Гуманітарні наслідки агресії проти України» (24.03.2022), «Територіальна цілісність України: дотримання принципів Статуту ООН»(12.10.2022), «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)» (15.12.2022) та «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеохоплюючого, справедливого та сталого миру в Україні» (28.02.2023), проте утримався при голосуванні за резолюції ГА ООН «Призупинення членства РФ у Раді ООН з прав людини» та «Забезпечення засобів правового захисту та репарацій у зв’язку з агресією проти України», останню через консолідовану позицію КАРІКОМ щодо відсутності засобів контролю ГА ООН за вказаним процесом).

Також Рвдик додав, що 69-рісний Адріан Богданович Михальчишин має у своєму доробку роботу на чолі збірних Словенії, Нідерландів і Туреччини.

“З турчанками він працював 15 років. Маестро також знаний, як автор книг і суспільно-політичних дописів. 12 січня 2024 року у Шаховому клубі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася презентація збірки його історико-політичних есеїв «Куди мчить експрес?»” – зазначив журналіст.

Довідково

Шахова Олімпіада — командний шаховий турнір між збірними, що проходить під егідою ФІДЕ щодва роки. У турнірі змагаються збірні команди-члени ФІДЕ.

Українська чоловіча команда перемагала у шахових олімпіадах 2004 і 2010 років, двічі ставала срібним призером в 1996 і 2016 та тричі була бронзовим призером, у 2000, 2002, 2012 роках.

Жіноча українська команда перемогла на шаховій олімпіаді 2006 і 2022 року, була срібними призерами на олімпіадах 1992, 2008 та 2018 років, бронзовими призерами — 2012, 2014 та 2016 років.

Федерація шахів України затвердила склад збірних України на Всесвітню шахову Олімпіаду-2024.

Збірна України (чоловіки)

Гравці – Андрій Волокітін, Василь Іванчук, Антон Коробов, Руслан Пономарьов, Ігор Коваленко

Капітан – Олександр Белявський

Збірна України (жінки)

Гравці – Юлія Осьмак, Анна Ушеніна, Наталя Букса, Інна Гапоненко, Євгенія Долуханова

Капітан – Михайло Бродський

До складу збірної України не потрапили сестри Анна та Марія Музичук.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.