Львівський «Дударик» заспівав гімн України із 15 тисячами хористів

Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» бере участь у ювілейному 150-му хоровому фестивалі у місті Рига в Латвії.

07.07.2023
Львівський «Дударик» заспівав гімн України із 15 тисячами хористів

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У межах заходу український колектив виконав Гімн України із 15 000 хористами.

«Дударик» – невипадково єдиний закордонний колектив, який запросили на цю подію.

«До фестивалю прикута увага усієї Латвії і світової громадськості впродовж цілого тижня. І головним цьогорічним висловом (меседжем) є декларація підтримки українського народу у боротьбі за незалежність і за саме існування. В такий спосіб Латвія промовляє до цілого цивілізованого світу – Перемога буде за Україною!», – поділився керівник та диригент «Дударика» Дмитро Кацал.

Цей фестиваль вважається найбільшою хоровою подією в світі і є важливою подією у латвійській культурі та суспільному житті. Окрім того, він є шедевром усної і нематеріальної спадщини людства. Вселатвійське свято пісні і танцю проводиться з 1873 року.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.