Львівські підприємства оштрафували за змову у тендері на охорону кладовищ

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 16 травня 2024 року оштрафувала ТОВ «Кодекс Безпеки» і ТОВ «Гас Груп».

17.05.2024
Львівські підприємства оштрафували за змову у тендері на охорону кладовищ

Про це повідомляє пресслужба Західного МТВ АМКУ.

Два підприємства Львова викрили на змові під час закупівлі охоронних послуг.

Закупівлю, загальною вартістю 2 016 000,00 грн, оголосило Львівське комунальне підприємство «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» у травні 2021 року.

АМКУ довів, що ТОВ «Кодекс Безпеки» і ТОВ «Гас Груп», під час підготовки та участі у торгах узгоджували свою поведінку.

“Адмінколегія Західного МТВ визнала дії відповідачів порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до спотворення результатів торгів. За вчинені порушення на ТОВ «Кодекс Безпеки» накладено штраф у розмірі 68 000 грн, на ТОВ «Гас Груп» – у розмірі 67 000 грн”, – йдеться у повідомленні.

Також в АМКУ додали, що згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.