Львівські медики врятували дитину з ускладненнями вітрянки

Мілані з міста Рівне був 1 рік і 9 місяців, коли їй діагностували вітряну віспу. За годину після огляду у педіатра стан дівчинки погіршився, а шкіра посиніла. Із зупинкою серця її доправили до лікарні.

11.09.2024
Львівські медики врятували дитину з ускладненнями вітрянки

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Лікарі реанімували Мілану. Вона тиждень перебувала у відділенні інтенсивної терапії. Після цього дитину в стані медикаментозної коми перевезли до львівської лікарні.

Дівчинку годували через зонд та лікували рани, які утворилися на тілі.

“Це одне із можливих ускладнень вітрянки. Називається воно флегмона — гнійне запалення мʼяких тканин. У Мілани рани подекуди сягали вже мʼязів та кісток”, — йдеться у повідомленні.

За словами хірургині лікарні святого Миколая, таке ускладнення може проявитися, якщо бактерії потрапляють в ранки.

У Львові Мілана пробула в комі близько трьох тижнів. Коли дівчинка опритомніла, її рани були достатньо чистими для того, щоби закрити їх. На ушкоджені ділянки пересадили шкіру Мілани з лівого стегна.

Згодом дівчинка почала самостійно їсти й пити та зробила перші кроки після коми з допомогою фізіотерапевтів. Зараз Мілана вдома, у вересні їй виповниться два рочки.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.