Львівські медики вперше в Україні провели унікальну операцію пацієнту з онкологією

У 67-річного пацієнта відділення урології пана Михайла була важка онкологічна патологія сечового міхура з проростанням за межі сечового міхура.

06.08.2024
Львівські медики вперше в Україні провели унікальну операцію пацієнту з онкологією

В урологічному відділенні Львівської обласної лікарні провели унікальну операцію. Таких операцій лапароскопічно в Україні ще не проводили, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Все пройшло успішно, і найважливіше вдалось зберегти якість життя пацієнта: збережена функція самостійного сечовипускання, мінімальні післяопераційні рани на передній черевній стінці, короткий післяопераційний період та швидка реабілітація пацієнта», – розповіли медики.

Пацієнтові видалили сечовий міхур та провели резекцію частини кишки, з якої сформували резервуар для сечі.

Оперативне втручання задля порятунку життя тривало понад 7,5 годин.

«Тут такі професійні талановиті люди, багато молодих лікарів, вони дають раду навіть у найскладніших випадках, як у мене, до прикладу. Я дуже вдячний усій команді за допомогу і врятоване життя. Я також вдячний своїм рідним, а особливо дружині, яка була поруч зі мною увесь час. Я провів тут у лікарні три тижні, вже сьогодні повертаюся додому та можу бути поруч зі своєю родиною, дружиною та дітьми.

Низький уклін медикам за їх працю і жертовність. Скільки буду жити, завжди буду дякувати їм», – зазначив пан Михайло.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.