Львівські медики разом з польським колегою прооперували шістьох дітей

Відомий дитячий лікар Ярослав Шидловський керує Клінікою дитячої отоларингології у Познані (Польща). Його Клініка входить до п’ятірки найкращих дитячих ЛОР-клінік у Європі.

17.09.2024
Львівські медики разом з польським колегою прооперували шістьох дітей

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, під час приїзду польського медика команда спеціалістів «ОХМАТДИТу» провели оперативні втручання 6-ом дітям, зокрема здійснили кохлеарну імплантацію хлопчику із Львівщини, якому 2,5 роки.

«Це вже шоста кохлеарна імплантація у нашому Центрі. Вони проходили під наглядом наших добрих друзів-наставників. Ми тішимося, що все пройшло успішно», – наголосив Федір Юрочко, керівник Клініки отоларингології.

Також лікарі із Ярославом Шидловським зробили першу в Україні операцію по резекції частини гортані і трахеї 11-річному хлопчику із рубцевим зарощенням. Хлопчик не міг дихати через гортань, відтак мав трахеостому. Рубцево зарослий просвіт гортані і трахеї усунули та зробили анастомоз.

«З часом лікарі будуть дитину вчити дихати. Є великий шанс, що хлопчик буде дихати природним способом та зможе говорити», – йдеться у повідомленні.

Такі втручання у Європі роблять лише 4 Центри: у Польщі, Швейцарії, Франції та Великій Британії.

До слова, співпраця з професором вже триває роками, а вперше під час війни Ярослав Шидловський приїжджав до Львова у липні 2022 року. Відтоді, щороку здійснює візити до Центру задля допомоги українським дітям.

«Найкраща допомога – це коли ми когось навчаємо, працюємо в команді зі спеціалістами та покращуємо життя українських дітей. Особливо у період війни. Коли мені польські колеги кажуть, що в Україні небезпечно, я не зважаю. Треба долати власні страхи», – сказав Ярослав Шидловський.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.