Львівські медики провели перші три операції із вживлення дітям стовбурових клітин

Втручання із вживленням стовбурових клітин — це одна із провідних світових методик регенеративної медицини.

11.01.2024
Львівські медики провели перші три операції із вживлення дітям стовбурових клітин

Як повідомляє Перше медичне об’єднання Львова, одну з операцій виконали на кістці. В 17-річної Божени Ракубовчук від народження були зрощені променева та ліктьова кістки лівої руки.

“То було для мене тривожно, що я не така як інші. Я їм заздрила, бо я не можу зробити того, що можуть вони: правильно взяти горня, правильно взяти ложку, вдягтися, помити руки, мені це було тяжко“, — розповіла Божена.

Минулого року лікарі прооперували дівчину, але функціональність руки не відновилася повністю за цей час. Завідувачка ортопедично-травматологічного відділення лікарні святого Миколая Галина Гачкевич каже, що нові клітини росли заповільно, тож дівчині вирішили вживити стовбурові.

Цю операцію львівські медики виконали разом з італійським хірургом Роберто Брамбіллою.

“Ми можемо використовувати цей метод при лікуванні багатьох захворювань. Не лише при пораненнях, а й у травматології, ортопедії, загальній хірургії. Зараз я приїхав на один тиждень. Ваші професори одні з найкращих і навчаються по всьому світу”, — каже Роберто Брамбілла.

Ще дві такі операції лікарі провели дітям із післяопіковою та травматологічною патологіями.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.