Львівські медики провели надскладну операцію пацієнту з однією ниркою

Євгенові 33 роки. Родом він з Луцька. Згідно з діагнозом, у нього аневризма гілки ниркової артерії, завбільшки понад 2 сантиметри.

28.08.2024
Львівські медики провели надскладну операцію пацієнту з однією ниркою

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, у Євгена з народження лише одна нирка, тому будь-які втручання були надто ризикованими.

«Ми розуміли, на які ризики йдемо. Аневризму потрібно було видаляти, адже в будь-який момент вона могла розірватися, а наслідки були б надто важкими – втрата єдиної нирки і загроза життю молодої людини. Ми готувалися, добре, що поруч зі мною професійна команда. Ми продумали два варіанти оперативного втручання: аутотрансплантація, коли нирку виймають, заморожують, тоді видаляють аневризму, проводять реконструкцію судин і ставлять нирку на місце чи методика In situ. Тобто видалити аневризму, не виймаючи нирку. Таке втручання було б легшим та менш травматичним для пацієнта, втім складнішим для нас судинних хірургів. Аневризма була злютована з венозними судинами і їх пошкодження могло спровокувати кровотечу, яку в цьому місці зупинити непросто, а ще аневризма могла б розірватися від найменшого дотику. Також усі тканини навколо аневризми були запалені та змінені, що безсумнівно ускладнювало нашу роботу в операційній», – розповів хірург Ігор Кобза.

Оперативне втручання тривало понад три години.

Надто ризикована і складна операція пройшла успішно, єдину нирку і життя врятували. Уже завтра Євген повертається додому.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.