Львівські медики прооперували пацієнтку, яка непритомніла через сильний біль в руках

36-річну жінку Надію Шулігу два роки після перелому в обох рук почали турбувати сильні болі. Впродовж восьми років вона пережила понад 40 операцій на кистях, постійно приймала сильні знеболювальні, та це не допомагало.

04.10.2024
Львівські медики прооперували пацієнтку, яка непритомніла через сильний біль в руках

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

10 років тому Надія отримала два відкритих переломи. Через два роки після травми її почали турбувати сильні болі. Тоді ж перестали розгинатися і її пальці.

Я не знала, як собі зарадити. В мене велика господарка, діти, а я нічого не можу робити, бо шаленію від болю. Біль був такий, що найважчі знеболювальні не допомагали. Були випадки, коли від болю я втрачала свідомість”, – ділиться Надія.

Жінка роками намагалася вирішити проблему, перенесла понад 40 втручань на двох кистях, проте це не допомогло. Медики поставили їй діагноз — синдром карпального або зап’ястного каналу. Це патологія, за якої здавлюється серединний нерв – один із трьох головних в руці. Саме це защемлення спричинило появу множинних рубців, які і спричиняють біль. Жінку скерували на операцію — спочатку на правій руці.

”В ході операції ми звільнили тканини від рубців та відновили функцію сухожилків. Тобто, в самих сухожилках за допомогою спеціальних імплантів ми створили штучні канали, які дозволяють вільно рухатися сухожилкам, і тим самим відновили функцію згинання і розгинання пальців та позбавили пацієнтку болю”, — пояснює завідувач відділення хірургії лікарні святого Пантелеймона Гнат Герич.

Після операції до жінки нарешті повернулася чутливість пальців.

Попереду на Надію чекає реабілітація. Після цього їй виконають операцію на лівій руці. Після повного одужання жінка, яка роками була непрацездатною, мріє знайти роботу.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.