Львівські медики прооперували 16-річного хлопця з переломом гомілки та стегнової кістки

Денис родом із села Мшана Городоцького району. Хлопець їхав на велосипеді під час дощу й не впорався з керуванням.

23.09.2024
Львівські медики прооперували 16-річного хлопця з переломом гомілки та стегнової кістки

Як повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”, Денис різко загальмував, врізався у дерево та впав у рів. Хлопець зателефонував батькам, бо не зміг вибратися сам через травми.

“До нашого шпиталю Денис поступив у стані травматичного шоку, відкритим переломом гомілки та закритим уламковим переломом стегнової кістки цієї ж кінцівки. Завдяки злагодженим діям реаніматологів, стан дитини був стабілізований”, — йдеться у повідомленні.

Медики прооперували хлопця: зіставили та зафіксували в апаратах зовнішньої фіксації фрагменти стегнової та великогомілкової кістки. Денис два дні перебував у реанімації, опісля його перевели до Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації дітей.

“У Дениса справді травма дуже складна. Але хочу зауважити, що хлопець мав шолом, це йому допомогло, бо вберегло від можливої важкої черепно-мозкової травми. Тому вкотре наголошуємо батькам аби діти їздили на велосипеді чи мотоциклі у захисному комплекті”, — зазначив ортопед-травматолог Андрій Костюк.

Денис проходитиме реабілітацію ще 4-5 місяців до повного зрощення кісток.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.