Львівські медики поставили на ноги 12-річну дитину

Миколка з Волині. Дитина вперше після жахливої ДТП змогла звестися на ноги та зробити свої перші кроки.

13.05.2024
Львівські медики поставили на ноги 12-річну дитину

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Торік наприкінці весни, коли хлопчик їхав на велосипеді, його збив мотоцикліст. Микола отримав важкі множинні травми. Три місяці хлопчина перебував у комі. Коли він опритомнів, батьки не тямилися від щастя. Однак, тоді почався інший — не менш складний для них етап — боротьба за те, аби син знову міг рухатися.

Після виходу з коми Миколка не міг ковтати, жувати та ходити. Все, що хлопчику вдавалося робити самостійно — це тримати голову.

У січні складного пацієнта з Волині скерували на реабілітацію до Львова.

“Три курси реабілітації із невеликими перервами. Щодня по кілька виснажливих занять із фізичними терапевтами та терапевтами мовлення. За доволі короткий термін вдалося побороти частину наслідків травми, зокрема, контрактуру —обмеження руху в суглобах. Диво ж сталося після майже трьох місяців занять із нашими спеціалістами. Микола нарешті може сидіти, одягатися та їсти — самостійно! А також — ходити зі спеціальним допоміжним засобом — трапецією. Коли хлопчик таким чином зміг подолати свої перші 20 метрів від залу реабілітації до палати, його мама не могла стримати сліз радості. Нині Миколка повернувся додому, але його відновлення все ще триває. Хлопчик щодня працює над тим, аби долати все більші дистанції“, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.