Львівські медики лікують дівчинку з рідкісним генетичним захворюванням

Через складну ваду піднебіння до дворічного віку дитина не могла нормально їсти та говорити.

08.08.2024
Львівські медики лікують дівчинку з рідкісним генетичним захворюванням

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, дівчинка народилася з рідкісним генетичним захворюванням – синдром Аперта.

Через аномалії розвитку кісток нижніх кінцівок ходила лише зі сторонньою допомогою, а через зрощені пальці на руках не могла виконувати навіть найпростіші рухи, як от гратися з іграшками та тримати ложку.

Дитячі хірурги Центру дитячої медицини, які спеціалізуються на лікуванні кісткових деформацій, провели чотири складні операції, щоб поступово відновити функціональність кінцівок трирічної пацієнтки.

«Дітям з такою патологією хірургічну допомогу надають у кілька етапів. Адже потрібно роз’єднати всі пальчики на руках і максимально скорегувати їхню деформацію. Зазвичай операції проводять одномоментно на двох кінцівках, але зробити за одне втручання увесь обсяг корекції неможливо. Тому ми розробили план хірургічного лікування, і почергово коригуємо дитині кісткові деформації та дефекти м’яких тканин. У цьому випадку складність полягає у повній відсутності середніх фалангів пальців і недостатності м’яких тканин. Щоб закрити дефекти, доводиться брати шкіру з інших ділянок тіла. Але результат того вартий: з кожною операцією кінцівки стають більш функціональними, відтак дитина не потребуватиме сторонньої допомоги у побуті», – зазначив завідувач хірургією Богдан Романишин.

Уже зараз, після половини із запланованих операцій, дівчинка з рідкісним генетичним захворюванням відвідує дитячий садочок та поступово звикає до спілкування з ровесниками.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.