Львівські лікарі врятували дев’ятимісячну дитину з опіками

Хлопчик перекинув чайник з окропом та обпік чверть поверхні тіла. Попри пряму загрозу життю, лікарі змогли врятувати немовля.

07.08.2023
Львівські лікарі врятували дев’ятимісячну дитину з опіками

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Батьки лише на мить випустили малюка з поля зору, як той перекинув на себе чайник з кип’ятком. Аби до приїзду швидкої полегшити сину біль, батьки поливали уражену шкіру водою.

Швидка забрала Дениска до районної лікарні у Вінниці. Стан малюка був вкрай важкий. Опіки 25% поверхні тіла. 10% з них – глибокі. Після надання першої допомоги Дениска перевезли до Львова – у Лікарню Святого Миколая.

«В дитини опіки були на обличчі, шиї, грудній клітці, обидвох руках та ногах. Загалом 25% тіла вкрито опіками, з них 10% – другого ступеню, тобто глибші. Ми провели обробку опіків, надали інфузійну терапію та знеболення. Але наші умови не дозволяють належним чином лікувати таку площу опіків в таких малих пацієнтів», – розповіла Галина Саян, керівниця Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого медоб’єднання Львова.

Після трьох днів в реанімації медикам вдалося полегшити стан дитини. А коли пряма загроза життю минула, хлопчика перевели в опіковий блок хірургічного відділення. Однак надати всю необхідну медичну допомогу діткам із такими складними опіками в Україні не можуть. Лікарям бракує необхідних умов та обладнання. Тому зараз маленького Дениска з Вінниччини лікують у Швейцарії.

Коли хлопчик повернеться в Україну, він потребуватиме довгої реабілітації, яка триватиме все його дитинство. Адже рубці потрібно буде повсякчас лікувати.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.