Львівські лікарі допомагають пораненій з Авдіївки, у будинок якої 4 рази прилітали ракети

Внаслідок російського обстрілу їй відірвало шматок кістки на нозі. Медики допомагають жінці знову самостійно ходити.

30.08.2022
Львівські лікарі допомагають пораненій з Авдіївки, у будинок якої 4 рази прилітали ракети

34-річна Оксана з Авдіївки проходить реабілітацію у Львові. Про це повідомляють Перше медичне об’єднання Львова.

До початку та після повномасштабного вторгнення Оксана з родиною залишалася у прифронтовій Авдіївці. Сім’я планувала виїхати з міста 29 травня, однак напередодні окупанти сильно обстріляли Авдіївку: чоловік Оксани допомагав іншим мешканцям гасити пожежі.

Того ж дня ворожий снаряд влучив у подвір’я будинку родини. Оксану зачепило уламком снаряда, який пошкодив ногу. Чоловіка відкинуло вибуховою хвилею, але він не постраждав. Після цього ще два снаряди влучили в подвір’я та дім, зруйнувавши їх повністю. Загалом російські ракети прилітали чотири рази.

Оксану відвезли до місцевої лікарні. У неї діагностували мінно-вибухову травму: багатоуламкове поранення правої гомілки з дефектами м’яких тканин та опіки обличчя. В Авдіївці її лікували місяць, а потім евакуювали до Лікарні Святого Пантелеймона у Львові.

У Львові спеціалісти відділення травматології та ортопедії Центру травми наклали апарат зовнішньої фіксації на ушкоджену ногу. Лікарі Центру хірургії взялися доліковувати рани, а фахівці з реабілітації доєдналися, щоб поставити Оксану на ноги. Медики не сумніваються, що жінка знову самостійно ходитиме.

В Оксани є двоє синів: 11-річний Роман та 14-річний Кирило. Вони разом із сім’єю хочуть повернутися додому та під завалами відшукати колекцію мініатюрних автомобілів, які збирав один із синів.

Діти хочуть жити в Авдіївці, тож розробляють проєкт відбудови будинку разом із батьком.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.