Львівські хірурги видалили пухлину кисті 6-річній дитині

Доброякісне утворення деформувало кисть шестирічного Давида зі Золочева Львівської області.

19.06.2024
Львівські хірурги видалили пухлину кисті 6-річній дитині

Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Мама Давидка розповіла, що коли ручка була маленька, вада не була помітною. Проте з віком проміжок між пальчиками збільшувався, а самі пальці дедалі більше «розходились» один від одного.

Під час чергового огляду сімейний лікар скерував сдитину на УЗД. Дослідження, яке провели медики показало пухлину між третьою і четвертою п’ястними кістками.

«Новоутвір був наскрізним, через цілу долоню. Це доброякісна пухлина із жирових тканин, проте вона зростала і сильно деформувала кисть за типом розщеплення. Операція була непроста, адже потрібно було видалити весь утвір та відновити анатомію кисті, зберігши всі структури», – розповів завідувач хірургічним відділенням Богдан Романишин.

Медикам вдалось успішно відновити цілісність кисті і з’єднати знову п’ястні кістки.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.