Львівські хірурги врятували пацієнта від розриву аневризми

65-річному чоловікові зробили складну операцію. Таке втручання медики провели втретє.

26.07.2024
Львівські хірурги врятували пацієнта від розриву аневризми

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

65-річний львів’янин потерпав від болю в поперековому відділі хребта. Після звернення до медиків результати комп’ютерної томографії показали аневризму, тобто розширення, черевного відділу аорти. Вона могла розірватися в будь-який момент, що могло призвести до смерті чоловіка. Необхідна була негайна операція.

Втручання тривало дві з половиною години. Хірурги завели стент-систему через два мінідоступи в стегнах. Таким чином удалося встановити ендопротез усередину аорти. Цей пристрій фактично замінює собою судину в розширеній ділянці та повністю виключає аневризму із загального кровотоку і унеможливлює її розрив.

“Якби ми проводили операцію відкрито, то пацієнта на третій день тільки з реанімації переводили б в палату. А так на третю добу він вже був виписаний. Взагалі, така операція рідко проводиться в Україні через свою складність та вартість. І небагато центрів можуть її виконати”, – розповів заступник медичного директора з ангіографічної роботи Першого медоб’єднання Львова Олександр Голуб.

За місяць після операції пацієнту провели контрольне КТ-обстеження. Томографія підтвердила успішність виконаного ендоваскулярним методом втручання.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.