Львівська ОВА передала ще 58 FPV-дронів українським захисникам

Львівська ОВА продовжує реалізувати обласну Програму підвищення конкурентоспроможності. Одним із її завдань є підтримка волонтерських організацій та виробничих підприємств області для виготовлення та закупівлі військової техніки для потреб наших захисників.

24.09.2024
Львівська ОВА передала ще 58 FPV-дронів українським захисникам

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, 23 вересня чергову партію із 58 FPV-дронів передали бійцям 103-ї бригади Сил територіальної оборони та іншим військовим підрозділам. Безпілотники мають різну комплектацію та дальність польоту, вони оснащені нічними камерами задля виконання бойових завдань 24/7.

Виготовило дрони підприємство «ІРВ», яке спільно з благодійною організацією «ЯСЕНИ» звернулись до ОВА з проханням підтримати процес виробництва.

«Виготовленням дронів ми почали займатися від початку повномасштабної війни. Спершу усі безпілотники віддавали на потреби військових абсолютно безкоштовно, а з 2023 року до нашої ініціативи стали залучати партнерів та благодійників. Від початку цього року нам вдалось передати уже приблизно 6 тисяч дронів на потреби військових. Від Львівської ОВА ми отримали 600 тисяч гривень співфінансування на вироблення цієї партії безпілотників і вже сьогодні їх отримають військові частини області, а далі вони поїдуть на передові позиції», – поділилась директорка ТзОВ «ІРВ» Ольга.

Загальна вартість переданих безпілотників становить понад 1 мільйон 200 тисяч гривень, з них 600 тисяч – кошти обласного бюджету.

У межах програми на безповоротній основі надають фінансову підтримку підприємствам у розмірі 50% від загальної суми (від 100 до 300 тис. грн), необхідної для виробництва товарів для ЗСУ. Якщо загальна вартість товарів перевищує 600 тис. грн, то залишок від суми підприємствам оплачують волонтерські організації.

«Пріоритетом нашої громади є допомога військовим, зокрема нашим землякам. Тому за підтримки багатьох благодійників, іноземних партнерів і, звісно, місцевих жителів нам вдалось передати чималу кількість безпілотників та автівок на передову. Спільно робимо все можливе задля підтримки наших воїнів», – розповів міський голова Золочева та засновник БФ «ЯСЕНИ» Ігор Гриньків.

“У 2024 році на цей напрям у Програмі підвищення конкурентоспроможності передбачили майже 10 мільйонів гривень на виготовлення приблизно 1000 дронів. Станом на сьогодні акредитували 18 виробничих підприємств та 22 волонтерські організації”, – зазначили в ЛОВА.

Раніше партію із 63 дронів отримали бійці 67-ї окремої механізованої бригади, 101-ї та 125-ї бригад Сил територіальної оборони, спецпідрозділу Національної Гвардії. Їх виготовили на Львівщині на замовлення Міжнародного благодійного фонду «Вектор надії». Детальніше про це читайте за посиланням.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.