Львів’ян просять не годувати з рук білок у парках

Білки можуть переносити лептоспіроз та сказ і визначити за зовнішнім виглядом, чи здорова тварина, чи ні — неможливо.

09.08.2024
Львів’ян просять не годувати з рук білок у парках

Про це повідомляє Львівська міська рада.

«У літній період львів’яни полюбляють годувати білок в парках, але не можна цього робити безпосередньо з рук, – наголошує директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович. – Я пригадую випадок, коли вагітна жінка годувала з руки білку і та скочила їй на груди і подряпала. В результаті жінка окрім переляку отримала набряк лімфовузлів. На щастя, все закінчилось добре, але була ось така неприємна історія. Тому будьте обережні”.

Також не можна годувати білок хлібом чи печивом – це шкодить їхньому здоров’ю. Найкращі смаколики для них – сухофрукти та горіхи.

«Є випадки, коли львів’яни залишають у парках, зокрема в смітниках, залишки чіпсів, сухариків, і білки теж можуть це їсти. А це шкодить їм”, – каже Ігор Антахович.

Найбільше білок живе у парках, де є старі дерева, а це Стрийський парк і парк “Залізні води”.

До слова, наразі у Львові є достатньо вакцини від сказу. Вакцинація доступна за адресами: вул. Миколайчука, 9, вул. Навроцького, 23 та вул. Орлика, 4.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.