“Луцького терориста” засудили до 13 років ув’язнення

Суд не дав чоловікові термін ув’язнення, який вимагало обвинувачення — 15 років. Також суд вирішив конфіскувати все майно засудженого.

26.09.2022
“Луцького терориста” засудили до 13 років ув’язнення

Луцький міськрайонний суд 26 вересня засудив до 13 років ув’язнення Максима Кривоша, який у 2020 році захопив автобус із заручниками в Луцьку. Про це повідомляє «Суспільне».

Так, Кривоша визнали винним за всіма статтями: захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту і замах на життя правоохоронця.

Судово-психіатрична експертиза визнала, що чоловік є осудним. Свою провину Кривош не визнав: під час засідання суду він кинув у бік суддів шматок господарського мила. Засуджений каже, що ні про що не шкодує, а оскаржувати вирок не буде, бо у цьому не бачить сенсу. Чи оскаржуватиме вирок сторона обвинувачення — поки не відомо.

Нагадаємо, уранці 21 липня 2020 року у центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус із 13 людьми. Він подзвонив в поліцію і відрекомендувався як Максим Плохой. Згодом з’ясувалося, що його справжнє ім’я — Максим Кривош. Чоловік висував дві вимоги: президент Володимир Зеленський має у відеозверненні сказати: «Фільм “Земляни” 2005 року — дивитися всім», а всі топчиновники мають записати відеозвернення і сказати, що вони «терористи в законі».

Зеленський виконав вимогу чоловіка, який захопив заручників у Луцьку. Він записав та опублікував відео, на якому сказав фразу «Фільм “Земляни” 2005 року. Дивитися усім». Невдовзі відео зникло зі сторінки Зеленського. Після більше як 12 годин утримування заручників Кривош здався правоохоронцям. Його затримали, а решту заручників, які були в автобусі, звільнили.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.