Лікарі у Львові тричі прооперували підлітка з захворюванням суглоба

Команда ортопедів-травматологів та реабілітологів у Львові успішно веде лікування 15-річного Богдана з Тернополя з хворобою Пертеса.

19.08.2024
Лікарі у Львові тричі прооперували підлітка з захворюванням суглоба

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”.

Про діагноз Богдан дізнався у 2019-му році, коли йому було 10 років. Тоді хлопець займався футболом і рідні помітили, що він почав кульгати.

Після обстежень у дитини виявили складний діагноз. Заняття улюбленим спортом довелось припинити. Наразі, за 5 років ортопеди-травматологи вже зробили хлопцю три втручання.

«Хвороба Пертеса – це складне тривале та інвалідізуюче ураження кульшового (тазостегнового) суглобу, яке відносять до групи остеохондропатій – захворювань кістково-суглобового апарату, основу якого складає некроз головки стегнової кістки. Також досить часто наслідком даної патології є обмеження рухів в ураженому суглобі, різного ступеню укорочення кінцівки, перекіс тазу, вторинні деформації верхньої третини стегна та розвиток деформації хребта – сколіоз», – розповів керівник Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації дітей Олександр Корольков.

Цей випадок не став виключенням. У Богдана лікарі констатували ускладений перебіг хвороби Пертеса з усіма наслідками. Такі складні випадки потребують комплексного та етапного підходу, часто дитина потребує виконання декількох операцій, а у проміжку між ними – має проводитися постійна реабілітація та виконання ортопедичного режиму – фіксація ураженого стегна в гіпсовій пов’язці та ортезі у певному положенні.

У процесі відновлення після операцій хлопець проходить курси реабілітації.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.