Козицький відвідав військовий ліцей Нацакадемії Сухопутних військ в одному з районів Львівщини

У військовому ліцеї при Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в одному з районів Львівської області завершують ремонт.

13.10.2023
Козицький  відвідав військовий ліцей Нацакадемії Сухопутних військ в одному з районів Львівщини

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, сьогодні, 13 жовтня, з ходом виконання робіт ознайомився начальник Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

“Станом на зараз на об’єкті завершують оздоблювальні роботи у трьох корпусах – навчальному, спальному та навчально-тренувальному. Процесові навчання це не заважає. Перші вихованці уже здобувають якісну середню освіту. Тут навчаються учні 10-11 класів, які після закінчення ліцею продовжуватимуть навчання в Академії сухопутних військ. Працюємо над тим, щоб цей військовий ліцей став одним з найкращих у нашій державі”, – зазначив очільник області.

Ліцей надає повну загальну середню освіту та забезпечує поглиблену допрофесійну підготовку військового спрямування для подальшого навчання у вищих військових навчальних закладах України.

За увесь період реконструкції у військовому ліцеї замінили покрівлю, вікна, інженерні мережі. А вже у 2023 році тут провели внутрішні оздоблювальні роботи, утеплили фасад, встановили системи оповіщення, пожежогасіння, провели інтернет тощо.

Ліцеїстам на час навчання безоплатно надається житло, харчування, медичне забезпечення. Термін навчання – 2 роки.

У 2018 році Кабмін погодив передачу колишньої загальноосвітньої школи-інтернат з власності територіальної громади та комунальної власності до сфери управління Міністерства оборони. А роком раніше депутати Львівської обласної ради ухвалили рішення про передачу майна в державну власність на баланс Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.