Комунальники на Львівщині замовляють продукцію у компанії з «чорного списку» АМКУ

Комунальне підприємство Стрийської міської ради «Стрийтеплоенерго» уклало договір на придбання витратних матеріалів загальною вартістю 483,8 тис. грн з львівським ТОВ «ГалІО», яке за два тижні до того визнали винним у тендерній змові. Ще одне замовлення «ГалІО» змогло отримати й від «Львівтеплоенерго».

13.08.2024
Комунальники на Львівщині замовляють продукцію у компанії з «чорного списку» АМКУ

Відкритий тендер з очікуваною вартістю 485 тис. грн «Стрийтеплоенерго» оголосило 11 липня. Планували закупити кульові крани, осадові та сітчасті фільтри, а також два види клапанів. Строки постачання – до кінця серпня з відтермінуванням оплати до 90 днів, повідомляє видання NGL.media.

До участі в тендері зголосився лише один учасник – львівське ТОВ «ГалІО». Представники компанії 19 липня завантажили до системи Prozorro весь пакет необхідних документів. Серед них була і датована 16 липня довідка про те, що компанію не притягували до відповідальності за змови на торгах.

“От тільки цей документ виявився неактуальним, оскільки 17 липня рішенням Антимонопольного комітету ТОВ «ГалІО» було оштрафовано за антиконкурентні узгоджені дії, вчинені на торгах «Львівводоканалу» ще у 2019 році. Це рішення було оприлюднене у зведених відомостях АМКУ від 18 липня. Окрім штрафу у 68 тис. грн, ТОВ «ГалІО» заборонили на три роки брати участь у бюджетних закупівлях”, – йдеться у матеріалі.

Відповідальна представниця «Стрийтеплоенерго» Любов Бойко не змогла пояснити журналістам NGL.media причини підписання договору з ТОВ «ГалІО» через два тижні після рішення АМКУ, зауваживши лише, що має «детальніше вивчити це питання».

До слова, порушення заборони АМКУ виявилось не єдиним проблемним місцем закупівлі. У тендерній пропозиції ТОВ «ГалІО» вказано, що компанія планує поставляти продукцію торгової марки Breeze. Це продукція київської компанії ТОВ «Олбрізсервіс», яка має власний сайт, де публікує актуальні прайси на власну продукцію. Як зазначили у виданні, за вісім найменувань кульових кранів «Стрийтеплоенерго» погодилось заплатити ТОВ «ГалІО» 371,3 тис. грн, хоча у виробника їх можна купити за 246,9 тис. грн.

Власниками заснованого у 2007 році ТОВ «ГалІО» вказані львів’яни Галина та Андрій Чернецькі. Андрію Чернецькому також належить ТОВ «Асоціація інженерних підприємств» і ТОВ «Сервіс-ТК». У 2020 році Андрій Чернецький балотувався до Львівської міськради від НРУ, але не пройшов.

Його батько Степан Чернецький свого часу працював начальником дільниці цеху КП «Львівтеплоенерго», яке є найбільшим бюджетним замовником послуг ТОВ «ГалІО». З моменту впровадження Prozorro у 2016 році ТОВ «ГалІО» уклало з «Львівтеплоенерго» уже 47 договорів на загальну суму майже 49,4 млн грн. Останнє замовлення «Львівтеплоенерго» також зробило уже після визнання ТОВ «ГалІО» винним у змові на торгах.

Загалом ТОВ «ГалІО» уклало через Prozorro 1130 контрактів загальною вартістю 139,71 млн грн.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.