Керівників шахти на Львівщині викрили на розкраданні вугілля

На Львівщині повідомили про підозру у службовій недбалості, підробці документів та розтраті коштів керівникам однієї з вугільних шахт.

10.01.2023
Керівників шахти на Львівщині викрили на розкраданні вугілля
Фото поліції

Як розповіли у поліції Львівщини, правоохоронці затримали в. о. директора однієї з шахт, розташованої у Червоноградському районі, та його заступника.

Зазначається, що під час опалювального сезону 2017-2018 років заступник директора вугільної шахти підготував перелік виробничих будівель та споруд підприємства, які повинні опалюватись. У цей перелік включили приміщення, що не були задіяні у діяльності шахти та які фактично не опалювали. Проте, на опалення цих приміщень виділили вугілля, яке згодом списали.

Своєю чергою директор шахти не проконтролював належним чином правильність підготовленого заступником документу, чим вчинив службову недбалість. Таким чином підприємству завдали збитків на майже 3 мільйони гривень, розповіли у поліції.

Заступнику директора шахти повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до п’яти тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Виконуючому обов’язки директора підприємства слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Покарання, яке загрожує йому – позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.