Інспектора Львівської митниці судитимуть за безпідставне “нульове розмитнення” авто

Він незаконно звільняв від сплати митних платежів ввезені з-за кордону автомобілі.

01.03.2023
Інспектора Львівської митниці судитимуть за безпідставне “нульове розмитнення” авто
Фото: ДБР

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Інспектор митного поста “Городок” Львівської митниці разом з трьома колегами розмитнював автівки за нульовою ставкою вже після скасування Верховною Радою України рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів, що ввозяться в країну.

Інспектор оформив таким чином 17 автомобілів, завдавши збитків бюджету на майже 1,5 млн грн. Загалом четверо працівників митниці незаконно розмитнили 47 автомобілів. Така “діяльність” коштувала бюджету понад 3,5 млн.

Інспектора обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Суд наклав арешт на його майно для подальшого відшкодування завданих збитків.

Раніше до суду було направлено обвинувальний акт щодо спільника фігуранта і невдовзі до суду будуть направдені обвинувальні акти щодо інших інспекторів.

Нагадаємо, інспекторка Львівської митниці пропустила без сплати мита товарів на майже 5 млн грн.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.