Ірландія та Молдова визнали Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом

У жовтні цього року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав парламенти всіх держав визнати Голодомор геноцидом українського народу.

25.11.2022
Ірландія та Молдова визнали Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом
Фото: умовне

Як пише видання Newsmaker, депутати парламенту Молдови ухвалили декларацію про засудження Великого голоду (Голодомору) в Україні у 1932-1933 роки. За декларацію проголосували 54 депутати.

“Великий голод (Голодомор) в Україні був наслідком запланованих заходів із навмисним наміром фізично винищити опонентів комуністичного режиму та став ключовим інструментом політики масової колективізації та поневолення тих часів”, — йдеться в тексті декларації.

Видання вказує, що депутатів від опозиції в залі засідань не було. Фракція “Блоку комуністів та соціалістів” залишила засідання після провалу вотуму недовіри до політики Міністерства юстиції.

У повідомленні посольства України в Ірландії йдеться, що Верхня палата парламенту Ірландії визнала Голодомор геноцидом українського народу, і це “справді історичне рішення”.

“Ірландія належить до числа найближчих друзів, які не бояться називати речі своїми іменами”, — зазначили в повідомленні.

Нагадаємо, парламент Румунії визнав Голодомор злочином проти людства та українського народу.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.