Хто отримує мільйонні замовлення на “Волиньвугіллі”?

ДП «Волиньвугілля» без торгів уклало угоду з ТОВ «Укрінтерпет» про надання послуги зі збагачення вугілля вартістю 29,58 млн грн.

21.10.2024
Хто отримує мільйонні замовлення на “Волиньвугіллі”?

Як повідомив Олександр Клімов, керівник ГО «Дорожній контроль Захід», створена в лютому 2023 року столична «Укрінтерпет» вперше отримала підряд. Спочатку нею володів і керував Ігор Петрик (брат відомого смотрящого за шахтою “Надія” Андрія Петрика і племінника Андрія Венгрина), але в травні-червні 2024 року засновником та директором став Василь Садовников.

Ігор Петрик також володіє і керує київським ТОВ «Торговий дім Вуглеенерго». Коли він був у фірмі «Укрінтерпет», вона мала спільний номер телефону +380678409522 із ТОВ «Львів Вуглепром». Сьогодні цим підприємством володіє і керує Андрій Петрик, але раніше засновником і директором був сам Ігор Петрик.
Директором «Укрінтерпет» є Василь Садовников, який у червні 2024 року отримав підозру як начальник техкомплексу на ПрПАТ «Шахта Надія» за розкрадання вугілля у складі злочинної групи.

Тепер він засновник та директор фірми, яка за 30 мільйоні буде збагачувати вугілля безпосередньо на території структурного підрозділу ДП “Волиньвугілля”.

“Що можна очікувати від цих осіб, які кілька місяців тому вийшли під заставу з-під варти? І сьогодні керівництво ДП «Волиньвугілля» БЕЗ ТОРГІВ уклало угоду з ТОВ «Укрінтерпет». Ще у вересні народний депутат Юрій Камельчук від 124 округу (Львівщина) відвідував та «рекламував» цю міні збагачувальну фабрику, яка вже була встановлена на території шахти «Бужанка», а тільки у жовтні без проведення тендеру керівництво ДП «Волиньвугілля» уклало з ними договір”, – зазначив Клімов.

Також він додав, що нардеп Камельчук навіть виставив фото із Василем Садовниковим, який у червні цього року був затриманий та взятий під варту за розкрадання вугілля в складі злочинної групи, в яку входив і племінник Андрія Венгрина Андрій Петрик.

“Тепер ми знаємо, що це за приватні інвестиції, про які пише нардеп у своєму дописі. І без жодної корупції. Без корупції, але цим нехай займаються відповідні органи, зокрема НАБУ. Також гостро назріває питання і до чиновників Міністерства енергетики. Яким чином люди, яких затримують за злочинні дії, розкрадання державного майна, майна Міненерго, далі продовжують займатися своїми фінансовими справами на підконтрольних шахтах Міністерства енергетики? Одні й ті самі прізвища та обличчя. Хто за це відповідальний? – наголосив Клімов.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.