Громадянина Індії, спійманого на хабарі, зобов’язали переказати 10 мільйонів на «Армію Дронів»

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості щодо підприємця, який намагався підкупити голову Держлікслужби.

13.06.2023
Громадянина Індії, спійманого на хабарі, зобов’язали переказати 10 мільйонів на «Армію Дронів»

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 5 червня.  

У листопаді минулого року директор ТОВ «Аліса. Лінія Життя» і ТОВ «Аннушка. Лінія Життя» зустрівся із головою Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками і запропонував йому хабарі за позитивні висновки щодо ввезених ним ліків. Згодом іноземець озвучив суму в 10 тисяч доларів за видачу його фірмі дозволів на ввезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Окрім того, повідомив, що зможе давати від 2 до 10 тисяч доларів щомісячно за формальний державний контроль якості ввезених ліків.

9 грудня 2022 року, перебуваючи у службовому кабінеті голови Держлікслужби, він надав посадовцю 10 тисяч доларів.

На стадії підготовчого засідання підприємець за участі захисника і перекладача уклав із прокурором угоду про визнання винуватості.

За угодою він зобовʼязався визнати вину і дати пояснення у суді, а також протягом трьох робочих днів після затвердження судом угоди внести 10 мільйонів гривень на спеціальний рахунок Збройних сил України — на проєкт «Армія Дронів».

Чоловік пояснив суду, що перед війною йому з Індії надійшов товар — ліки, на імпорт яких в Україну потрібен був дозвіл Держлікслужби. Він звертався до Служби із заявою про надання дозволу. Проте за 10 місяців відповіді від Служби або дозволу не отримав, хоча інші особи дозволи на ввезення таких ліків з Індії отримували. Щоб не вийшов строк придатності ліків та не зазнати великих витрат за зберігання контейнера з товаром у Польщі, він вирішив заплатити голові Служби. І приніс 10 тисяч доларів, щоб той допоміг йому, Вищий та повідомив, що  у майбутньому може давати хабарі щомісяця. Запевнив суд, що розкаюється у скоєному та засуджує свою поведінку.

Суд затвердив угоду і призначив як покарання 5 років позбавлення волі умовно, звільнивши обвинуваченого з іспитовим строком 2 роки.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.